בוסטון פיש אנד גריל
סוורים פורקים תה וקפה מבטן אוניות סוחר אנגליות בנמל של בוסטון.
במיין השכנה, ערפל של בוקר כיסה את המפרץ , המלחים, העמיסו את הלובסטרים שנלכדו אמש אל הספינה, הרשתות היו עמוסות בכל טוב, מסע הדייג עבר בהצלחה.
על הסיפון סודרו ארגזים מלאים בכל טוב הים, צדפות טריות שנשלו, שרימפס ענקיים בגודלם, ותמנונים לצד דגי הבס המפוספסים.
נשמעה צפירה שהפרה את אוושת הגלים והם יצאו לדרכם מפליגים לעבר עיר הנמל הגדולה, בוסטון.
בוורמונט, צמחי תבלין, תפוחי אדמה ותפוחי עץ, עמל של עונה שלמה הועמס על הסוסים.השיירה החלה את דרכה, בעגלות המשא סודרו דליים של סירופ המייפל שהופק בעונת האביב. העצים הושארו מאחור פצועים מן החתכים שנוצרו להגרת הנוזל.
יש עוד לאסוף את דליי ריבת האוכמניות מן האסם השכן.
לאורך הנהר נעו הסירות בשיירה, הראשונה עמוסה דלעות, ומאחוריה קשורות כמו קרונות של רכבת סירות עמוסות בכל טוב, רום שהופק מהמולאסה,חביות סיידר מן התפוחים העסיסיים של ניו המפשייר, גבינות ומוצרי חמאה שונים מוורמונט, תפוחי אדמה,ואגוזי מוסקט.
בבוסטון, השף שלנו ממהר לרדת אל השוק. ריחות הסחורה נישאים באוויר הבוקר הצונן.
הטבחים של המסעדה כבר שם, בוחנים, מתווכחים על הסחורה, ומעמיסים על העגלה.
הוא רוצה לאשר שאכן היום הם יחתכו ,יעבדו ,יבשלו ,וייצלו את חומרי הגלם הטריים ביותר.
הצוות מורכב משלל גלויות, נורווגי ענק, גרמני שדוף, צרפתי אנגלי וסקוטי. כל אחד ייתרום לתפריט את המובחרים שבמרשמי ארצו.
במסעדת בוסטון הונח הסיר על הגחלים הבוערות,
הסקוטי חולט את העגבניות במים הרותחים , בקרוב הוא ירחיק את קליפתם, לנטרל חמיצות.
לסיר מוספים המים עם נוזל הצדפות, תפוחי האדמה חתוכים לקוביות, והצרפתי מגרד מן אגוז המוסקט פנימה.
העגבניות נחתכות, השף מרחיק את הגרעינים, ובצרוף זר קטן של מרווה עלי דפנה, ושורש סלרי גם הן נזרקות אל הסיר.
לבסוף הצדפות והשמנת של וורמונט, כשיימזג המרק לקערות העץ הוא יעוטר בעלי פטרוזיליה טרייה.
השרימפס מקולפים ומנוקים, חמאה מזוקקת עם שום ומרווה מבעבעת במחבת הברזל השחורה ומצפה לאיחוד.
הלובסטרים ממיין ייזרקו בקרוב אל המים הרותחים וייצבעו לאדום. בעודם בשריונם ייצלו על הגריל ויימשחו בחמאה מתובלת. הסועדים, מצוידים בדוקרנים מיוחדים לשליפת הבשר מן השריון כבר חסרי סבלנות.
מסרטני הסלע נעשה קציצות היום צועק השף לעבר הצרפתי, ואל הסקוטי הוא משגר הוראות להכנת לחם מהדלעות.
למנות אחרונות נשתמש באוכמניות הוא אומר ונותן הנחיות להכנת הבצק לפאי.
זהו סיר ההיתוך שלנו במסעדת בוסטון, אנו מביאים אליכם את הטריות של חומרי הגלם, פירות ים, דגה, תבלינים, ירקות, ופירות, תרבות קולינרית של 300 שנות בישול של מהגרים בניו אינגלנד.
בתאבון!